Mange har hørt om Caminoen, men er ikke helt sikre på, hvad historien med den rute egentlig er. Sandheden er, at det faktisk er mange ruter, og vi også har mere end 800 kilometer afmærkede camino ruter i Danmark. Formålet med Caminoen er dog, at ruten oprindelig skulle føre til Katedralen i den spanske by Santiago de Compostela.
De fleste forbinder Caminoen med den franske rute, der egentlig foregår i Spanien. Man starter dog på grænsen mellem de to lande og starter med at vandre over bjergkæden Pyrenæerne. Hvis du selv overvejer at tage afsted på ruten kan du finde en masse information om Caminoen, hvis du søger efter Caminoking. Her kan du også finde alt det udstyr, du kan få brug for på din rejse. Find blandt andet et samlet udvalg af vandrestøvler fra danske webshops, hvor du kan prissammenligne støvlerne med hinanden, hvis de samme fremgår på flere forskellige webshops. Se mere her: https://caminoking.dk/vandrestoevler/
Hvorfor vandre man mod katedralen?
Caminoen er blevet allemandseje, men ruterne er oprindelig en kristen pilgrimsfærd, hvor man går efter målet, som er Katedralen i Santiago de Compostela. Her siges det, at en af Jesus Kristus 12 disciple ligger begravet.
Grundet de mange pilgrimme, der besøger stedet, er dette en kirke med ekstraordinære gudstjenester, og de fleste pilgrimme der vandrer ruten, ender også med at tage til gudstjeneste for at opleve stemningen.
Katedralen har en kapacitet til at rumme omkring 1200 besøgende, og er gennem mange perioder blevet renoveret. Ifølge sagnet blev Sankt Jakob genopdaget i begyndelsen af 800-tallet, og herefter blev en kirke igen genopført, hvor kongen var den første til at gennemføre den nye pilgrimsrute. Kirken stammer altså helt tilbage fra år 811, og har en lang historie med sig.
Santiago de Compostela er hovedstaden i Galicien, hvilket i sig selv er et meget interessant område. Staten vil nemlig gerne være helt selvstyret i det Nordlige Spanien, og selve byen er altså opkaldt apostelen Sankt Jakob den Ældre.
Det er ved siden af Katedralen man går hen, når man har gennemført sin rejse på Caminoen. Her kan man få udstedt et pilgrimsbevis, der bekræfter, at man har gået de minimum 100 kilometer på ruten. Dette kan man blandt andet bevise ved at vise sine stempler i sit pilgrimspas.
Byen emmer af historie, og hvis man får mulighed for det, er det vores anbefaling, at man besøger byen og dykker ned i noget af alt det spændende historie, der følger med.
Vi håber, at du blev en smule klogere på Historien om katedralen i Santiago de Compostela.